Kérjük, támogassa adója 1%-ának felajánlásával a Magyar Robbantástechnikai Egyesületetet.

Adószámunk: 18113358-1-42

Köszönjük!

1% rendelkező nyilatkozat letölthető itt.

Megjelent Lukács László: Szemelvények a hazai katonai robbantástechnika és a föld alatti aknaharc fejlődéstörténetéből című könyve

A Ludovika Kiadónál – egyelőre csak e-könyv formájában – megvásárolható a Szemelvények a hazai katonai robbantástechnika és a föld alatti aknaharc fejlődéstörténetéből című 576 oldalas monográfiám.

A kötet a 2017-ben megjelent, Szemelvények a magyar robbantástechnika fejlődéstörténetéből című könyvem mintegy folytatásaként készült el.

Ez az anyag letölthető:

 A most megjelent anyag első része az előző könyvből kimaradt robbantási területeket dolgozza fel: a mozgásakadályozás robbantással végrehajtható feladatai. Ezen belül az alkalmazott hazai katonai robbantóanyagok és a robbantási alapfeladatok tervezésének koronkénti összefoglalását követően bemutatja az utak és műtárgyaik, a vasutak, a repülőterek és a hidrotechnikai létesítmények robbantási szabályainak fejlődését az 1800-as évektől napjainkig.

A könyv második része egy olyan robbantási területet vizsgál, amelyet ilyen formában még nem dolgoztak fel Magyarországon: a földalatti aknaharcot. A fejezet korról korra bemutatja a támadók és a védők által alkalmazott technikákat és technológiákat az adott időszak aknaharccal foglalkozó hadtudományi értekezéseiből, műveiből vett idézetekkel és megtörtént csatákról szóló beszámolókkal.

Bővebb információk itt találhatók róla.

https://webshop.ludovika.hu/termek/konyvek/hadtudomany/szemelvenyek-a-hazai-katonai-robbantastechnika-es-a-fold-alatti-aknaharc-fejlodestortenetebol/

vagy

https://webshop.ludovika.hu/cimke/ebook/

 Nyomtatott formában is hamarosan várható a könyv megjelenése.